Majspudding (6-8 port)

Dekor
punkt 5 ägg
punkt 1½ burk (á 340 g) majs
punkt 1 burk (418 g) creamed sweetcorn eller hälften av satsen gräddstuvad majs här brevid
punkt 3 dl mjölk (3%)
punkt 3 dl vispgrädde
punkt 1 dl vetemjöl
punkt ½ tsk bakpulver
punkt ½ tsk salt
Hemgjord gräddstuvad majs:
punkt 2 msk smör
punkt 2 msk vetemjöl
punkt 2 dl kaffegrädde
punkt 2 dl vispgrädde
punkt ¼ tsk salt
punkt en nypa vitpeppar
punkt 2½ msk socker
punkt 1 burk (340 g) majs

Om du inte får tag i creamed sweetcorn (brukar finnas vid amerikanska mathyllan i välsorterade butiker) får du börja med att göra den hemgjorda satsen med gräddstuvad majs. Smält smöret, rör i mjölet. Späd med grädden och rör i majskornen. Sjud tills det tjocknat. Smaka av med salt, peppar och socker.

Värm ugnen till 190° och smörj en ugnsfast form (33*25 cm). Vispa äggen och tillsätt sedan under långsam vispning alla de andra ingredienserna. Häll upp i den smorda formen och grädda 50-60 minuter tills den stannat och pöst upp lite.

Servera gärna med skinka i coca-cola, rökt skinka eller stekt bacon.