Vitlökssoppa (4 port)

Dekor
4 msk smör
2 msk olivolja
12 stora vitlöksklyftor
1 stor knippe persilja
1 liter hönsbuljong 
1 msk maizena ljus redning
3 äggulor
¾ dl vispgrädde
4 skivor vitt bröd
1 dl olivolja

Värm smör och olja på medelvärme. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Lägg dem i oljan någon minut. De får inte bli bruna. Klipp persiljan, rör ner den och låt koka med ett par minuter. Häll i buljongen. Låt allt koka ett par minuter. Häll i maizenaredningen och låt soppan koka 1 minut. Vispa ihop äggulor och grädde. Häll lite av den varma soppan i äggblandningen så den blir lite ljummen. Häll sedan äggblandningen i soppan under omrörning. Låt soppan bli genomvarm, men den får inte koka mer.

Skär brödet i tärningar och stek dem gyllenbruna i olivoljan (gärna smaksatt med en pressad vitlöksklyfta). Strö lite salt över. Garnera soppan med brödtärningarna.