Varm mexitårta (8 bitar)

Dekor
9 skivor ljus landgångsbröd
matfett

Köttfärsröra:

300 g köttfärs
1 msk smör
1 rödlök
1 köttbuljongtärning
2 msk chilisås
1 påse Tex Mexkryddor
+ vatten enl. förpackningen
1½ dl majskorn
 

Fyllning 1:

100 g mjukost
halva mängden köttfärsröra
1 röd paprika
Fyllning 2:
1 liten burk creme fraiche
1 dl hackade gröna oliver
2 msk chilisås
2 dl riven lagrad ost

Topping:

100 g mjukost
resterande köttfärsröra
1 orange paprika
½ dl gröna oliver
25-30 nachoschips
2-3 dl riven ost

Börja med att göra köttfärssåsen. Skala och hacka löken. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna. Tillsätt löken. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt chilisås, Tex Mexkryddor och vatten enligt påsens förpackning. Tillsätt majskornen. Låt koka ihop några minuter.

Kantskär brödskivorna och smöra dem på båda sidorna. Lägg tre skivor tätt tillsammans på bakplåtspapper. Lägg på fyllning 1. (Bred över mjukost och täck med köttfärsröra. Tärna paprikan och strö över). Lägg på ett nytt lager brödskivor. Placera dem tvärs över så att tårtan håller ihop. Blanda ihop fyllning 2 och bred det över brödskivorna. Placera dom tre sista brödskivorna på samma sätt som dom första. Bred på mjukost på ovansidan och lite på kanterna runt om. Bred ut resterade köttfärsröra. Skiva paprika tunt och garnera tårta med paprika och oliver. Tryck fast nachoschips runt tårtkanterna. Strö över riven ost. Gratinera tårtan i cirka 15 minuter i 200°.