Varm mexitårta (8 bitar)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köttfärsröra:
Fyllning 1:
|
Fyllning 2:
Topping:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Börja med att göra köttfärssåsen. Skala
och hacka löken. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna. Tillsätt
löken. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt chilisås, Tex Mexkryddor
och vatten enligt påsens förpackning. Tillsätt majskornen. Låt koka
ihop några minuter.
Kantskär brödskivorna och smöra dem på båda sidorna. Lägg tre skivor tätt tillsammans på bakplåtspapper. Lägg på fyllning 1. (Bred över mjukost och täck med köttfärsröra. Tärna paprikan och strö över). Lägg på ett nytt lager brödskivor. Placera dem tvärs över så att tårtan håller ihop. Blanda ihop fyllning 2 och bred det över brödskivorna. Placera dom tre sista brödskivorna på samma sätt som dom första. Bred på mjukost på ovansidan och lite på kanterna runt om. Bred ut resterade köttfärsröra. Skiva paprika tunt och garnera tårta med paprika och oliver. Tryck fast nachoschips runt tårtkanterna. Strö över riven ost. Gratinera tårtan i cirka 15 minuter i 200°. |