Trattkantarellsoppa
V (6 port)

|
 |
 |
2 dl torkade trattkantareller |
 |
1 hackad gul lök |
 |
1 vitlöksklyfta |
 |
½ dl vetemjöl |
 |
7 dl grönsaksbuljong |
 |
2 dl mjölk |
|
 |
1 dl creme fraiche |
 |
saften från en halv citron |
 |
salt och peppar |
 |
smör till stekning |
 |
sherry |
 |
persilja |
|
|
Blötlägg svampen i minst en timme i lite ljummet vatten.
Häll av spadet. Fräs svampen tillsammans med löken i en tjockbottnad kastrull i
lite smör. Strö över mjölet och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt buljong, mjölk
och creme fraiche och låt soppan bli varm. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och
vitpeppar. Låt sjuda under lock i 20 minuter. Innan serveringen tillsätter man sherry
efter smak och strör över hackad persilja. |