Trattkantarellsoppa II (6 port)

Dekor
90 g torkade trattkantareller
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
1½ msk tomatpuré
50 g ädelost
3 dl creme fraiche
2 tsk pressad citron
finhackad persilja

Grovkrossa den torkade svampen. Häll över 7 dl vatten och låt den ligga i blöt minst en timme. Låt den rinna av i ett durkslag, men spara spadet. Värm svampspad, vatten och buljongtärningarna i en kastrull. Smält smöret i en stekpanna och stek svampen på svag värme 5-10 minuter. Pudra över vetemjöl och rör om väl. Tillsätt buljongen under omrörning. Smaksätt med tomatpuré och ädelost och låt soppan koka i cirka 10 minuter. Tillsätt creme fraiche och citronsaft och smaka av kryddningen. Strö över persilja strax innan serveringen.

Inskickat av Pelle Bodén