Tortillatårta (4 port)

Dekor
4 stora mjuka tunna tortillas
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
400g nötfärs
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
1 msk brun farin
1 burk krossade tomater
2-3 msk hot chilisås
1 burk röda bönor
2-3 dl riven ost, t.ex. Texmex

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs hacket på svag värme i en stekpanna i lite smör. Tillsätt köttfärsen och öka värmen. Rör tills färsen smular sig och blir genomstekt. Smaksätt med salt, chilipulver och farin. Häll på tomaterna och chilisås och låt koka 5-10 minuter. Röran ska vara ganska tjock.

Häll av lagen på bönorna och spola av dem i kallt vatten. Blanda ner dem i köttröran. Smaka av och krydda ev. mer med chilisås. Dela röran i tre delar. Lägg en tortilla på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ett lager köttröra. Fortsätt varva tortilla och köttfärs. Avsluta med tortilla. Strö på riven ost. Gratinera i ugn cirka 10 minuter tills osten är smält och röran är genomvarm.

Servera med strimlad isbergssallad, tomater, rå lök och tacosås eller salsa från burk.