Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka
rödlök och vitlök. Fräs hacket på svag värme i en stekpanna i lite
smör. Tillsätt köttfärsen och öka värmen. Rör tills färsen
smular sig och blir genomstekt. Smaksätt med salt, chilipulver och
farin. Häll på tomaterna och chilisås och låt koka 5-10 minuter.
Röran ska vara ganska tjock.
Häll av lagen på bönorna och spola av dem i kallt vatten. Blanda
ner dem i köttröran. Smaka av och krydda ev. mer med chilisås. Dela
röran i tre delar. Lägg en tortilla på en plåt med bakplåtspapper.
Bred på ett lager köttröra. Fortsätt varva tortilla och köttfärs.
Avsluta med tortilla. Strö på riven ost. Gratinera i ugn cirka 10
minuter tills osten är smält och röran är genomvarm.
Servera med strimlad isbergssallad, tomater, rå lök och tacosås
eller salsa från burk. |