Skaldjur i saffranssås (4 port)

Dekor
400 g skaldjur (scampi, räkor, krabba eller musslor)
1 msk smör
2 tsk grönpeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk citronpeppar
1 kuvert saffran
1 tsk buljongpulver
(dill)
2 dl creme fraiche

Smält smöret i en tjockbottnad liten gryta. Krossa grönpeppar och vitlök och blanda ned. Tillsätt citronpeppar, saffran och buljongpulver. Fräs kryddorna under omrörning och blanda ned creme fraiche. Koka upp och smaka av. Några matskedar spad från de avrunna skaldjuren kan förstärka såsen. Blanda i väl avrunna skaldjur i den kokande såsen. Drag grytan från plattan. Grytan får inte koka mer för då blir skaldjuren sega.
Servera med fluffigt ris eller knaprigt vitt bröd och en sallad.