Sallad med kål och granatäpple (10
port)

|
 |
 |
300 g vitkål |
 |
100 g grönkål (eller valfri sallad) |
 |
400 g rödkål |
 |
1 st granatäpple |
|
Vinägrett:
 |
1½ tsk salt |
 |
½ dl rapsolja |
 |
1 krm svartpeppar, nymald |
 |
2 msk äppelcidervinäger |
 |
3 msk koncentrerad fläderblomssaft |
|
|
Finstrimla vitkålen och doppa den hastigt i
kokande vatten. Sila av och spola kallt, låt rinna av. Finstrimal röd-
och grönkålen. Om man har kännslig mage kan man även slaka
rödkålen, men den är godast när den är krispig.Blanda vinägretten
i en salladsskål. Vänd ner kålen. Halvera granatäpplet, gröp ur
kärnorna och blanda dem i salladen inför serveringen. |