Salamipaj (4 port)

Dekor
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
1 krm salt
¾ dl kesella
Fyllning:
2 tomater
1 orange paprika
2 rödlökar
100 g salami
150 g fetaost
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Hacka vetemjöl, salt och matfett till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta samman till en deg. Låt pajdegen ligga svalt cirka 30 minuter. Smörj en pajform cirka 24 cm i diameter och tryck ut degen i formen. Nagga med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen i 200° cirka 10-15 minuter.

Skiva tomaterna. Skölj, kärna ur och tärna  paprikan. Skala och strimla löken. Fräs upp lök och paprika i lite matfett. Strimla salami och blanda samman med paprika och lök. Blanda i tärnad fetaost och lägg fyllningen i pajskalet. Lägg tomatskivorna i en krans i pajens ytterkant.

Vispa samman ägg, matlagningsgrädde och salt och peppar och häll över fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.