Fårostrisotto (4 port)

Dekor
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong
2 gula lökar
1 gurka
4 tomater
1 msk olja
½ dl svarta oliver
2 msk färsk oregano
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g fetaost

Koka upp hälften av buljongen i en kastrull och lägg i riset. Låt koka med lock cirka 20 minuter, men späd med mera buljong under koktiden + rör ofta. 

Skala och hacka löken. Dela gurkan i halvor och ta bort kärnhuset. Skär gurkan i skivor. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs först löken i olja i en stekpanna. Lägg i gurkan och låt den fräsa några minuter. Lägg i tomater och oliver. Låt allt bli genomvarmt. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Rör ner grönsakerna och fetaosten i riset. Servera med något gott bröd.