Räksoppa (4 port)

Dekor
½ kg räkor med skal
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 morot
¾ liter vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin
1 msk tomatpuiré
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2-3 dl vispgrädde
(2 msk konjak)
salt och peppar
½ krm cayennepeppar
3 msk hackad dill

Skala räkorna och spara skalen. Skala och hacka löken, sellerin och moroten och lägg i en kastrull tillsammans med räkskalen. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och tomatpuré och låt koka under lock i 20 minuter. Sila buljongen.

Fräs smör och mjöl i en ren kastrull. Vispa i buljongen, grädden och ev. konjak och koka soppan i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Strö över hackad dill och servera genast.