Nasi Goreng (8 port)

Dekor
3 gula lökar
3 msk olja
1 påse Nasi Goreng krydda
2 liter väl avrunnet kallt ris
(8 dl okokt långkorningt ris)
8 ägg
2 msk smör
Till servering:
kinesisk soya
en eller flera sorters sambal
strimlat bogfläsk stekt i smör med mycket curry
stekta kycklingbitar med tunt skivad lök i skyn
räkor och kokosflingor värmda i vispgrädde smaksatt med lite salt cayennepeppar eller Tabasco
rostad mandel eller jordnötter
stekta ananasskivor
tomatklyftor
strimlad färsk gurka

Skala löken och hacka den ganska fint. Fräs den i oljan. Tillsätt kryddblandningen och rör om. Häll i riset och fräs allt några minuter så att riset blir hett. Stek äggen och strimla dem. Lägg upp riset på ett stort fat med äggstrimlorna över.

Servera med några eller alla ingredienser från ovanstående lista. Bjud alltid soya och sambal till.