Kycklingpaj med vitlök (4 port)

Dekor
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g kallt smör
¾ dl kesella gourmet
Fyllning:
50 g soltorkade tomater
75 g gröna oliver
1 krm rosmarin
1-2 klyftor vitlök
100 g färsk parmesanost
350 g kokt eller grillat kycklingkött
3 ägg
1¾ dl kesella gourmet
1½ dl vispgrädde

Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i ett jämt lager i botten av en pajform med löstagbara kanter (ca 21 cm i diameter) och även upp på kanterna. Ställ formen i kylen.

Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riv parmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i bitar och blanda allt i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda der dom också. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella och grädde och häll över pajen.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt pajen vila cirka 10 minuter innan serveringen.