Köttfärspaj (4 port)

Dekor
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
300 g nötfärs
olja till stekning
salt och peppar
½ dl finhackad lök
1 riven morot
1 msk färsk riven ingefära
2 msk tomatpuré
2 dl kalvbuljong
2 dl gräddfil
1 paket bacon

Sätt ugnen på 200º. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform cirka 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen i frysen cirka 20 minuter.

Bryn färsen i oljan. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner resten av ingredienserna utom bacon. Förgrädda pajskalet direkt från frysen i 5-10 minuter. Fyll pajskalet med köttfärsen och lägg baconskivorna ovanpå. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter.