Kantarellpaj (4-6 port)

Dekor
100 g färska kantareller eller 1 burk konserverade
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
5 dl färsk spenat
2 ägg
2 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt och peppar
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Sätt ugnen på 200º.  Blanda samman pajdegen. Tryck ut i en pajform ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 175º.

Hacka svampen grovt. Skala och hacka vitlöken. Skölj spenaten och skaka av vattnet. Fräs svamp och lök i en klick smör. Salta och peppra. Tillsätt spenaten och låt fräsa några minuter. Fördela blandningen i pajskalet. Blanda ägg med grädde och ost och häll över svampen. Grädda cirka 40 minuter.

Pajen är godast ljummen.