Janssonpaj med syrad lök (4
port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
Fyllning:
|
Garnering
|
||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl och
smör i en matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en
degboll. Låt vila i kylen cirka 10 minuter. Tryck eller kavla ut degen
i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda
i ugnens mitt cirka 10 minuter.
Skala och skiva löken riktigt tunt och lägg i en skål. Vänd ner saften från limefrukterna och låt stå och dra cirka 1 timme. Låt ansjovisen rinna av. Fördela halva mängden riven ost och ansjovisen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, salt och peppar. Häll blandningen i pajformen. Skiva potatisen och fördela i en krans utmed pajformens kanter. Peta med en gaffel så att fyllningen rinne ner överallt. Strö över resterande mängd av osten. Grädda strax under ugnens mitt cirka 30 minuter. Garnera pajen med syrad lök och dill vid serveringen |