Grönkålsomelett (15 bitar)

Dekor
250 g färsk grönkål
2-3 msk olivolja
10 ägg
1½ dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl granatäppelkärnor

Sätt ugnen på 200º.

Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen. Grovhacka bladen och fräs i olja i en stor stekpanna. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Klä en eldfast form, ca 18x25 cm, med bakplåtspapper och lägg i grönkålen. Häll äggsmeten över. Smeten ska inte täcka allt, kålen som sticker upp blir som grönkålschips vid gräddningen. Stek i ugnen 20-25 minuter till äggstanninen stelnat.

Skär upp i fyrkanter och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över granatäpple. God att äta ljummen eller kall.

Perfekt på julbordet eller som lunchrätt till 4-5 personer