Böngroddspaj (4 port)

Dekor
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
200 gram margarin
½ krm salt
½ tsk ättiksprit
5 msk kallt vatten
Fyllning:
3 gula lökar
1 burk böngroddar
4 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
ca: 200 – 300 gram ost (gärna gräddost som smälter bra)
2 ägg
vatten

Blanda alla ingredienser till en smidig deg, tryck ut den i en smord pajform.

Skär löken i bitar och lägg i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna, häll över vatten så det lagom täcker löken, koka i ca: 10 minuter. Ta kastrullen av plattan och häll av det vatten som finns kvar. Häll upp böngroddarna i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Rör ner böngroddarna, grädden, osten och äggen i löken, häll blandningen i pajformen. Grädda i 225°  i ca: 30 minuter eller tills pajen fått en gyllen brun färg. Ätes med en vanlig grönsallad och uppskuren painriche.

Receptet inskickat av Lena Hessel-Sundberg