Grekisk Pan pizza (4 port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pan pizzadeg:
Fyllning:
|
Istället för paprikasåsen kan man köpa någon god färdig pizzasås istället. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rör ut jästen i det ljumma vattnet och
tillsätt olja, salt och socker. Blanda mjölet med bakpulver och
tillsätt det och arbeta ihop degen så den blir blank och smidig. Olja
in två stycken pajformar (Ø=ca 26cm). Kavla ut degen till två rundlar
och lägg dem i formarna. Täck över och låt degen jäsa i formarna
cirka 30 minuter.
Gör såsen under tiden. Dela paprikan i mindre bitar och kör dom i matberedare eller mixer till ett mos, tillsammans med koriander, vitlök, pepparfrukt, ingefära, salt, socker och vinäger. Tillsätt därefter oljan droppvis under gång. Skala räkorna. Fördela paprikasåsen på degbottnarna. Lägg över räkor, purjolök, zucchini och fetaost. Strö över riven mozzarella eller pizzaost och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. |