Grön baconrulle (4 port)

Dekor
375 g hackad spenat
60 g smör
¾ dl mjöl
2½ dl mjölk
¾ dl parmesanost
4 ägg, delade
salt och peppar
Fyllning:
1 paket bacon
1 krossad vitlöksklyfta
1 tärnad paprika
2 msk hackad persilja
200 g Philadelphiaost
2 msk grädde

Tina spenaten. Hetta upp smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Fräs ihop och späd med mjölken. Låt svälla någon minut och tillsätt sedan parmesanosten. Rör i äggulorna och spenaten. Tag av kastrullen från värmen. Vispa äggvitorna styva och vänd ner i smeten tillsammans med salt och peppar. Häll upp smeten i en bakplåtsklädd eller smord liten långpanna. Grädda i 200° ca 20 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalan under handduk.

Gör fyllningen: Fräs baconet krispigt tillsammans med vitlöken och låt rinna av på hushållspapper. Rör i paprika och kryddgrönt. Rör osten smidig med grädden och tillsätt övriga ingredienser. Bred ut krämen över kakan. Rulla ihop med skarven nedåt.