Hemgjord färskost (2 st)

Dekor
1 liter filmjölk
3 dl gräddfil
25 g smör
1 tsk salt
Paprikaost:
½ liten paprika
¼ chilifrukt
2 tsk paprikapulver

Vitlöksost:

1 msk hackad gräslök
1 vitlöksklyfta

Blanda filmjöl och gräddfil i en kastrull. Värm på svag värme tills filen nått en temperatur på 50°. Häll filmjölken i ett kaffefilter. Låt vasslen rinna av i cirka 3 timmar, eller över natten. Blanda ostmassan med rumsvarmt smöroch salt. Dlea ostmassan och gör två olika smaker.

Paprikaost: Tärna paprikan och chilifrukten mycket fint. Blanda ner i ostmassan tillsammans med paprikapulvret. Lögg osten i en skål och dekorera ev. med lite paprika.

Vitlöksost: Skär gräslöken fint. Pressa vitlöken i ostmassan och blanda ner gräslöken. Lägg ostmassan i en skål och dekorera med gräslök.