Mexikansk familjepizza (4 port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Botten:
|
Fyllning:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i
en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta
degen smidig. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Sätt ugnen på
250°.
Gör fyllningen: Bryn köttfärsen i matfettet. Krydda med mexikansk kryddblandning, oregano och salt. Pressa i vitlöken och rör om. Tryck eller kavla ut degen på en bakplåtsklädd plåt. Bred på tomatpurén och fördela köttfärsen över. Finstrimla paprikan och skiva rödlöken tunt och fördela över pizzan. Strö över osten. Grädda pizzan mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg. Servera genast. Vill man ha mer "fart" i smaken kan man gärna krydda köttfärsen med en finstrimlad chilifrukt. Som variation kan man krydda köttfärsen med tacokrydda och låta lite vatten koka in i köttfärsen innan man fördelar den på pizzan. |