Enchiladas (4 port)

Dekor
Smet:
3 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
smör till gräddning
Fyllning:
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
400 g nötfärs
4 flådda tomater
chilipulver, oregano, salt och peppar
100 g riven ost

Vispa ihop pannkakssmeten och grädda tunna frasiga pannkakor. Lägg de färdiga pannkakorna i en hög med smörpapper mellan var och en.

Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan tillsammans med krossad vitlök. Tillsätt köttfärsen och låt den bli brynt. Blanda ner skurna tomater och krydda efter behag. Låt småputtra under lock i 10 minuter.

Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop dem och lägg med skarven neråt i en smord ugnsäker form. Strö över riven ost och gratinera i 250°, 10-15 minuter.