Ansjovisrulle
(8 port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||
Smält smöret på svag värme. Tillsätt mjöl under
omrörning och häll på mjölk och grädde. Smaksätt med 2 msk ansjovisspad. Låt såsen
sjuda under lock 3 minuter och sedan kallna. Rör ner bakpulver. Dela äggen och rör ner
äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner ismeten. Häll smeten
i en smord form c:a 30x40 cm och grädda i 200° c:a 20 minuter. Skala och hacka löken fint. Låt steka på svag värme c:a 10 minuter. Den ska inte bli brun. Låt ansjovisen rinna av och hacka i små bitar. Blanda med löken och tillsätt hälften av osten, dill, kaviar och chilisås. Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Lägg rullen på ett smort ugnsäkert fat och strö över resten av osten. Gratinera i 225° i c:a 15 minuter. Serveras i tjocka skivor.
|