Salta och peppra köttet runtom och lägg i
en ugnssäker form. Gör små stick med en vass kniv i köttet och stick
in hela vitlöksklyftor. Stick in en kötttermometer i köttets
mittpunkt och häll vatten i formen. Stek köttet mitt i ugnen (175°)
till innertemperaturen är 80° (1½-2 timmar). Häll ev. på mer vatten
så att köttet inte steker torrt. När köttet är klart häller du
först av skyn och vispar ur formen med lite vatten. Blanda sedan senap,
äggula och ingefära. Pensla köttet med blandningen och strö på
ströbröd. Öka ugnstemperaturen till 225° och griljera 5-10 minuter.
Mät upp buljongen i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och
grädde. Koka upp. Rörr samman vatten och mjöl och tillsätt redningen
under omrörning. Låt koka cirka 5 minuter. Tillsätt ingefära och
gelé. Smaka av med salt och peppar och låt såsen få fin färg med
några droppar soya.
Servera med kokt potatis och broccoli. |