Ungsbakad vitlökskyckling (2 port)

Dekor
1 msk mjukt smör
1 msk hackad persilja
5 vitlöksklyftor
250 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 gul lök
1 gul paprika
1 orange/röd paprika
1 msk flytande honung
2 dl röda kokta linser, varma

Sätt ugnen på 225°. Blanda smör och persilja. Pressa ner en vitlöksklyfta. Dela kycklingen och fördela hälften av vitlökssmöret på bitarna, salt och peppra. Lägg resterande vitlöksklyftor, oskalade och hela, klyftad lök och paprika i bitar på en bakplåtsklädd plåt. Fördela resten av smöret på grönsakerna, salta och peppra. Ställ in grönsakerna i ugnen cirak 10 minuter. Lägg kycklingen ovanpå och stek i 15-20 minuter. Ringla honungen över när det återstår 5 minuter av stektiden. Blanda ner linserna och servera genast.