Snabbpicklade betor:
Skala rödbetorna och skiva dem tunt på mandolin. Lägg skivorna i en
glasburk med lock. Koka upp ingredienserna till lagen och slå över de
skivade rödbetorna. Sätt på locket. Låt kallna före servering.
Potatis- och lökgryta:
Skala och skiva potatis och lök i ½ cm tjocka skivor. I en kastrull,
stek löken i smöret tills löken är fint brynt. Låt löken få ta
tid så att den blir mjuk och söt i smaken. Tillsätt vetemjöl och
rör ut det jämnt. Häll i öl och mörk oxbuljong, rör så att det
inte bildas några klumpar. Tillsätt potatis och övriga ingredienser.
Koka tills potatisen är mjuk och smaka av en sista gång med salt och
peppar.
Pannbiffar:
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra
några minuter. Stöt krydd- och svartpepparkorn i en mortel. Hacka
eller riv löken fint. Blanda lök, färs och salt med
ströbrödsblandningen. Knåda inte färsen för länge för då kan den
bli seg. Forma till pannbiffar och stek dem på bägge sidor i lite
smör i en stekpanna.
Servera pannbiffarna med potatis- och lökblandningen samt de
picklade betorna. |