Sydfransk köttgryta (6 port)

Dekor
1 kg högrev
150 g stekfläsk på bit
1 tärnad stor gul lök
½ tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
2-3 dl rött vin
2 dl köttbuljong
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 krm svartpeppar
2 skivade morötter
1 liten skivad squash
1 dl svarta oliver

Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Ta bort svålen på fläsket och skär i 1 cm breda strimlor. Fräs löken i lite matfett i en gryta. Bryn köttet och fläsket i omgångar och lägg över i grytan. Blanda i vitlök, tomater med spad, rödvin, buljong och kryddor. Låt grytan koka sakta cirka 1 timme. Tillsätt morötter och squash och fortsätt koka 10 minuter. Lägg i oliverna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.