Sydfransk köttgryta (6 port)

|
 |
 |
1 kg högrev |
 |
150 g stekfläsk på bit |
 |
1 tärnad stor gul lök |
 |
½ tsk salt |
 |
2 pressade vitlöksklyftor |
 |
1 burk hela tomater |
 |
2-3 dl rött vin |
 |
2 dl köttbuljong |
|
 |
2 lagerblad |
 |
1 tsk torkad timjan |
 |
1 tsk torkad rosmarin |
 |
2 krm svartpeppar |
 |
2 skivade morötter |
 |
1 liten skivad squash |
 |
1 dl svarta oliver |
|
|
Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Ta
bort svålen på fläsket och skär i 1 cm breda strimlor. Fräs löken
i lite matfett i en gryta. Bryn köttet och fläsket i omgångar och
lägg över i grytan. Blanda i vitlök, tomater med spad, rödvin, buljong
och kryddor. Låt grytan koka sakta cirka 1 timme. Tillsätt morötter
och squash och fortsätt koka 10 minuter. Lägg i oliverna och låt dem
bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. |