Färsbiff surpris (4 port)

Dekor
250 g nötfärs
250 g fläskfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
salt och peppar
1 dl parmesanost
1 tsk paprikapulver
smör till stekning

Blanda ströbröd och vatten och låt svälla en stund. Rör i uppvispat ägg, lök, vitlök och färs. Salta och peppra. Platta ut hälften av färsen till en stor biff stor nog att rymmas i en liten stekpanna. Strö på osten och paprikapulvret och täck med resterande färs. Nyp ihop kanterna. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek biffen 5-6 minuter på varje sida på medelvärme. Skär biffen i tårtbitar och servera direkt ur pannan. Gott till potatismos.

Stek gärna tomater i lite olivolja och krydda med basilika till.