Biff Stroganoff Lyx (4 port)

Dekor
4-500 g benfritt nötkött
1 medelstor lök
150 g färska champinjoner
2 msk matolja
4 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1½ dl rödvin
½-1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2-3 dl gräddfil

Skär köttet i strimlor. Hacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått fin färg. Tillsätt lök och svamp och låt fräsa med några minuter. Rör ner tomatpurén och vetemjölet. Tillsätt vin, salt och peppar. Låt köttet småkoka på svag värme 10 - 15 minuter eller tills det är mört. Tillsätt gräddfilen och hetta upp grytan, men låt den inte koka. Servera med kokt ris eller nudlar och en sallad till.

Har fått receptet av Isabel "Bella" Brattkull