Snabb lövbiffsgryta (4 port)

Dekor
600 g lövbiff
2 paket bacon, ca 250 g
2 gula lökar
1 liten kålrot, ca 500 g
olja till stekning
4 dl vatten
1½-2 dl vispgrädde
2 kalvbuljongtärningar
2-3 msk sötstark senap
1 burk marinerade soltorkade tomater á 275 g (150 g avrunnen vikt)

Strimla köttet. Dela baconet i mindre bitar. Skala, halvera och skiva löken. Skala kålroten och tärna i små bitar. Bryn allt var för sig i olja. Lägg över i en gryta efter hand. Häll på vatten och grädde, tillsätt buljongtärning och senap. Låt grytan småputtra under lock cirka 20 minuter. Låt tomaterna rinna av, Skär i strimlor och blanda ner i grytan.

Servera med kokt ris eller kokt, rostad eller pressad potatis.

Fungerar lika bra med strimlad kyckling.