Satayspett med jordnötssås (4 port)

Dekor
500 g fläskfilé

Marinad:

salt, peppar
1 msk honung
1 msk soja
2 krm gurkmeja
Jordnötssås
1 liten hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
½-1 röd finhackad pepparfrukt
1 msk olja
1 tsk limesaft
1 dl jordnötssmör (gärna krokant)
1 dl kokosmjölk
ev. ½ dl vallen
salt, peppar

Skiva filén tunt. Blanda samman marinaden och häll den i en plastpåse tillsamman med köttet. Marinera i minst 20 minuter. Trä upp köttet på blötlagda träspett. Grilla i ugn på grillvärme några minuter på varje sida.

Fräs lök och pepparfrukt i oljan. Tillsätt limesaft, jordnötssmör och kokosmjölk och låt allt koka ihop några minuter. Späd ev. med vatten. Krydda med salt och peppar.

Servera spetten med ris, sallad och jordnötssås.