Rosépepparbiffar (4port)

Dekor
600 g blandfärs
½ dl vispgrädde
½ dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
¾ msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning
Sås:
1 msk rosépepparkorn
1 msk smör
½ köttbuljongtärning
2½ dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
soya
ev salt

Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt det svälla en stund. Finhacka löken och blanda alla ingredienser med ströbrödssmeten. Forma till små biffar och stek dem i matfett på medelstark värme. 

Fräs pepparen till såsen med matfettet i en kastrull ett par minuter. Smula ner buljongtärningen, rör i grädde och creme fraiche. Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av såsen med tomatpuré, soya och ev. salt, Häll såsen över biffarna innan serveringen.

Gott med pasta eller kokt potatis.