Rimmat kokt lamm (6-8 port)

Dekor
1½-2 kg lammkött av t.ex. bog, bringa, rygg, lårstek eller fransyska

Till saltblandning:

1½ msk salt
1 msk socker
ev. 1 tsk salpeter
Till kokning:
4 vitpepparkorn
1 morot
1 gul lök

Blanda ihop socker, salt och salpeter och gnid in köttet med blandningen. Lägg det i en kastrull och förvara det kallt. Bringa behöver ligga 18-24 timmar. Bog, bröst och rygg 1-2 dygn och lårstek och fransyska 4-5 dygn.

Häll kokande vatten över köttet, så mycket att det precis täcker. Låt vattnet koka upp på nytt och skumma om det behövs. Tillsätt pepparkorn, morot och lök och koka köttet mört cirka 1¼ timma. Ta upp köttet och låt det vila under folie 5-10 minuter innan man skär skivor eller bitar av köttet.