Renstek (6-8 port)

Dekor
1½ kg renstek
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
krossade enbär
4 dl köttbuljong
Sås:
4 dl steksky
1 dl grädde
messmör eller mesost
vinbärsgelé
2 msk vetemjöl

Putsa köttet och bind upp det om det behövs. Bryn fettet i en gryta och lägg i köttet. Låt det brynas runt om. Krydda. Späd med varm buljong (bara så att det inte bränner fast) och låt köttet steka under lock på svag värme ovanpå spisen eller i ugn (ca 200°). Ös under stekningen och späd när det behövs. Ta upp steken.

Vispa ur pannan med resterande buljong och sila skyn. Tillsätt grädde och smaksätt såsen. Red av den och låt såsen koka 3-5 minuter. Servera med potatis, svamp, grönsallad, vinbärsgelé och någon ättiksinläggning tex. gurka.