Portvinsgryta med grönpeppar (10
port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||
Sätt ugnen på 125°. Putsa och skär
köttet i tärningar. Bryn runt om i smör i omgångar. Flytta över
till en gryta allteftersom det är brynt. Skölj ur pannan med 1 msk
vatten mellan varje omgång och häll över i grytan. Strö över salt och häll på 1 dl vatten, röd- och portvinet. Koka upp och skumma av. Tillsätt soja och grönpeppar. Låt grytan stå i nedre delen av ugnen 3-4 timmar tills köttet känns mört. Doppa lökarna i kokande vatten och skala dem. Ansa champinjonerna och bryn dem i smör. Tillsätt lök och svamp i grytan när köttet är mört. Koka i ytterligare 10-15 minuter. Godast blir grytan om den får stå över natten. Ta bort lite av fettet som stelnat på ytan och koka upp den på nytt. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt den få ett uppkok tillsammans med grädden. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med pressad potatis eller bulgur, hericots verts och vaxbönor. |