Färsfylld paprika (4 port)

Dekor
4 stora gröna paprikor
vatten + 2 tsk salt per liter vatten
300 g nötfärs
1 tsk salt
vitpeppar
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré eller chilisås
2 dl kokt kallt ris
3 dl vatten
1 burk tomatsoppa
1 dl grädde

Skölj paprikorna, halvera dem på längden och ta ur kärnorna. Koka upp lättsaltat vatten och låt paprikahalvorna småkoka i 1-3 minuter. Tag upp dem och låt rinna av väl. Smörj en ugnssäker form och ställ paprikorna i den.

Blanda färsen med salt, peppar, lök och tomatpuré. Tillsätt lite vatten i taget och rör färsen smidig. Blanda i riset och tillsätt ev. mer vatten. Färsen ska vara ganska lös. Fördela färsen i paprikahalvorna. Blanda tomatsoppan och grädden och häll i botten på formen som sås. Grädda i 225° cirka 25 minuter. Ös med tomatsåsen ibland. Servera med kokt ris.

Som variation kan man lägga på en ostskiva och/eller en baconskiva ovanpå varje paprikahalva.