Österländsk köttgryta (4 port)

|
 |
 |
400-500 g fläskkött, färskt
benfritt av bog eller skinka |
 |
2gula lökar |
 |
1morot |
 |
1purjolök |
 |
2 msk margarin eller smör |
 |
1-1½ tsk curry |
 |
2 dl vatten + 1 buljongtärning |
 |
2-3 msk soja, äkta |
 |
½ msk vinäger |
 |
½ tsk salt |
 |
½ tsk paprikapulver |
 |
1 krm ingefära |
 |
1vitlöksklyfta |
 |
1banan |
 |
1äpple, syrligt |
 |
1 msk vetemjöl |
 |
1 msk margarin eller smör |
|
|
Bryn köttet och lägg över i en gryta. Fräs lök,
morot och purjolök i margarin tillsammans med curryn och lägg över i
grytan med köttet. Tillsätt buljong, soja, vinäger och kryddor. Låt
koka upp och puttra under lock ca 15 minuter. Rör ihop vetemjöl och
smör till en pasta och lägg sedan i den i grytan tillsammans med
frukten. Rör on och låt koka i 5-10 minuter. Smaka av och servera med
ris eller kokt potatis, chutney och blandad sallad. |