Österländsk köttgryta (4 port)

Dekor
400-500 g fläskkött, färskt benfritt av bog eller skinka
2gula lökar
1morot
1purjolök
2 msk margarin eller smör
1-1½ tsk curry
2 dl vatten + 1 buljongtärning
2-3 msk soja, äkta
½ msk vinäger
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
1 krm ingefära
1vitlöksklyfta
1banan
1äpple, syrligt
1 msk vetemjöl
1 msk margarin eller smör

Bryn köttet och lägg över i en gryta. Fräs lök, morot och purjolök i margarin tillsammans med curryn och lägg över i grytan med köttet. Tillsätt buljong, soja, vinäger och kryddor. Låt koka upp och puttra under lock ca 15 minuter. Rör ihop vetemjöl och smör till en pasta och lägg sedan i den i grytan tillsammans med frukten. Rör on och låt koka i 5-10 minuter. Smaka av och servera med ris eller kokt potatis, chutney och blandad sallad.