Örtmarinerad kassler (4 port)

Dekor
500-600 g kassler

Örtmarinad:

½ dl hackade färska örter t.ex salvia, bladpersilja, gräslök
2 msk rapsolja
1 msk honung
skal av ½ citron
Gräslökssås:
2½ msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1½ msk konc kycklingfond
1½ dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
2 msk finskuren gräslök

Blanda ihop marinaden. Ta bort ev. nät runt kasslern, skär i skivor och lägg i en eldfast form. Ringla över marinaden och tillaga i ugn,  225º, cirka 25 minuter. 

Gör såsen i en kastrull. Smält smör och rör i mjölet. Tillsätt vatten, fond, grädde och senap. Låt såsen småkoka under omrörning 5-10 minuter. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar.

Skiva upp kasslern och servera med färskpotatis och ungsbakade grönsaker t.ex morot, paprika, majrova och polkabeta. Kasslern är lika god att servera varm som kall.