Örtkryddad kassler på potatisgratäng (4 port)

Dekor
10 medelstora potatisar
1 purjolök
2 dl riven ost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl mjölk
4-500 g benfri kassler
3 msk senap
3 msk finhackad persilja
1 msk margarin

Gör först potatisgratängen. Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjolöken och grovriv osten. Lägg hälften av potatisen på ett stort smort ugnssäkert fat. Lägg på lök, salt, peppar och ost. Bred sedan ut resten av potatisen. Häll på mjölken. Sätt in fatet i 225° i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Skär under tiden kasslern i tärningar. Blanda samman senap, persilja (dragon) och margarin. Fördela hälften av fyllningen med kasslertärningarna. Strö tärningarna över potatisen och täck med resterande fyllning. Strö över lite riven ost och sätt in fatet ytterligare 20 minuter. Servera gärna med sallad, ärter, majs paprika eller sparris.

Receptet är inskickat av Torbjörn Johansson