Nötgratinerad fläskfilé (4
port)

|
 |
 |
600 g fläskfilé |
 |
salt, peppar |
 |
1 msk matfett |
 |
1½ dl vatten |
 |
2 dl crème fraiche |
|
 |
1 msk kalvfond |
 |
1 dl basilikablad |
 |
1 dl hackade nötter (hasselnötter
och pinjenötter) |
 |
1 dl riven ost |
|
|
Putsa köttet och krydda. Bryn runtom i
matfett. Ta upp och låt vila i 10 minuter. Vispa ner vatten, crème
fraiche och fond i stekpannan. Koka i 15 minuter. Skiva köttet och
lägg i en eldfast form. Strimla basilika. Blanda drygt hälften av
basilikan med nötter och ost. Strö blandningen över köttet och
gratinera i 225º cirka 15 minuter. Smaka av såsen och rör ner resten
av basilikan. Servera med potatisklyftor. |