Lövbiff- och ädelostgratäng (4 port)

Dekor
600 g rotfrukter, t.ex kålrot, morot, palsternacka, sötpotatis, potatis
3 msk finhackad persilja
½ purjolök
1 orange paprika
1 gul paprika
2 msk smör
400-500 g strimlad lövbiff
Gratängsås:
3 dl vispgrädde
2 msk idealmjöl
150 g ädelost, riven
1 dl riven lagrad ost
2 msk kalvfond
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna rotfrukterna. Koka i lättsaltat vatten ca 10-15 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd. Blanda rotfrukterna med hackad persilja och fördela i en smord ungsform. Ansa och strimla purjoläken. Kärna ur och tärna paprikorna. Smörfräs lök och paprikor så de mjuknar, men utan att de tar färg. Häll över rotsakerna och fördela lövbiffsstrimlorna (råa) ovanpå. Koka ihop ingredienserna till såsen och låt sjuda 3-4 minuter. Häll såsen i formen och gratinera i ugnen 15-20 minuter.

Gärnera gärna innan serveringen med kryddgrönt och lite paprikaringar.

Tips! Går att byta ut ädelosten mot riven lagrad ost.