Lövbiff- och ädelostgratäng (4
port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
|
Gratängsås:
|
||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna
rotfrukterna. Koka i lättsaltat vatten ca 10-15 minuter, de ska
fortfarande ha tuggmotstånd. Blanda rotfrukterna med hackad persilja
och fördela i en smord ungsform. Ansa och strimla purjoläken. Kärna
ur och tärna paprikorna. Smörfräs lök och paprikor så de mjuknar,
men utan att de tar färg. Häll över rotsakerna och fördela
lövbiffsstrimlorna (råa) ovanpå. Koka ihop ingredienserna till såsen
och låt sjuda 3-4 minuter. Häll såsen i formen och gratinera i ugnen
15-20 minuter.
Gärnera gärna innan serveringen med kryddgrönt och lite paprikaringar. Tips! Går att byta ut ädelosten mot riven lagrad ost. |