Fylld lammbringa (4 port)

Dekor
1 urbenad lammbringa
100 g hackad salami
100 g riven lagrad ost
persilja
2 msk parmesanost
riven muskot
lite salt och peppar
2 ägg
ströbröd
1 lök
1 morot
1 bit blekselleri
1 vitlöksklyfta
olja
lite buljong
1 dl torrt vitt vin

Platta ut bringan till en stor skiva. Blanda salami, ost, persilja, parmesan, muskot, ägg och ströbröd till en jämn smet. Bred ut blandningen på lammbringan. Rulla ihop noga så att fyllningen ej tränger ut. Bind ihop köttet. Hacka grönsakerna.

Bryn köttet ihop med grönsaksblandningen och lite olja. Häll över vinet som får koka in helt och hållet. Täck med lock och stek på medelstark värme ca 50-60  minuter. Späd med lite buljong då och då.

Servera köttet i skivor med den silade stekskyn.