Kyckling Teriyakie (4 port)

Dekor
Marinad
1 st vitlöksklyfta
1 st lime, skal & saft
2 msk honung
3 msk soja
½ tsk sambal oelek
1 tsk torkad ingefära
2 krm malen kanel
2 msk olivolja

 

4 dl jasminris
550 g strimlad kycklingfilé
 

Citrongurka

1 st slaggurka
½ citron
1 msk olivolja

Riv vitlöken och skalet från lime, pressa saften från lime och blanda ihop marinaden i en skål. Lägg i kycklingen och blanda runt, låt marinera i 20 min.

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Skiva gurkan tunt och pressa över citron, smaksätt med olivolja. Lägg upp i skål.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja , bryn kycklingen hastigt med sås och allt i ca 5-7 min tills såsen ”limmar” på kycklingen och den känns klar.

Lägg upp riset på ett fat , gör en ”gömma” och lägg teriyakikycklingen på riset , servera med citrongurkan.