Kycklinggryta med äpple och cider (4
port)

|
 |
 |
2 msk solrosolja |
 |
2 äpplen, skurna i större bitar |
 |
1 stor gul lök i tärningar |
 |
3 selleristjälkar i bitar |
 |
8 skivor bacon |
 |
8 kycklinglår, utan ben och skinn |
|
 |
3 stora potatisar i bitar |
 |
½ liter äppelcider (eller
äppeljuice) |
 |
1 msk grovkornig senap |
 |
1 kycklingbuljongtärning |
 |
2 msk creme fraiche |
|
|
Sätt ugnen på 180°. Hetta upp hälften av
oljan i en stekgryta och stek äppelbitarna gyllengula på medelstark
värme ca 3-4 minuter. Ta upp och ställ och sidan. Värm resten av
oljan i samma panna och stek lök och sellerimjuka i fem minutre. Vira
en baconskiva runt varje kycklinglår och fäst med tandpetare. Låt
steka 10 minuter tills de fått fin färg runt om. Lägg i potatisen,
häll på cider, senap och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp,
sätt på locket och låt puttra cirka 40 minuter. Tillsätt sedan
äppelbitarna och creme fraiche. Gör ett snabbt uppkok och servera
genast med ett gott bröd. |