Kycklinggryta med äpple och cider (4 port)

Dekor
2 msk solrosolja
2 äpplen, skurna i större bitar
1 stor gul lök i tärningar
3 selleristjälkar i bitar
8 skivor bacon
8 kycklinglår, utan ben och skinn
3 stora potatisar i bitar
½ liter äppelcider (eller äppeljuice)
1 msk grovkornig senap
1 kycklingbuljongtärning
2 msk creme fraiche

Sätt ugnen på 180°. Hetta upp hälften av oljan i en stekgryta och stek äppelbitarna gyllengula på medelstark värme ca 3-4 minuter. Ta upp och ställ och sidan. Värm resten av oljan i samma panna och stek lök och sellerimjuka i fem minutre. Vira en baconskiva runt varje kycklinglår och fäst med tandpetare. Låt steka 10 minuter tills de fått fin färg runt om. Lägg i potatisen, häll på cider, senap och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp, sätt på locket och låt puttra cirka 40 minuter. Tillsätt sedan äppelbitarna och creme fraiche. Gör ett snabbt uppkok och servera genast med ett gott bröd.