Tillaga couscous enligt förpackningen. Rör
ner färskost och 2/3 av mandeln. Skär kasslern i tunna skivor så att
man kan rulla dom. Skiva champinjonerna och finhacka löken. Stek svamp
och lök i matfettet, Låt spadet som bildas koka ihop. Slata och
peppra. Rör ner persiljan och senapen.
Smörj en eldfast form. Lägg couscousblandningen i formen längs ena
sidan. Rulla kasslerskivorna löst så att de bildar en liten strut.
Ställ rullarna på höjden (så gott det går). De ska stå ganska
tätt. Fyll strutarna med svampröran.
Gör gratängsåsen genom att smälta matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjöl och späd med mjölk och creme fraiche. Småkoka under
omrörning cirka 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt, peppar
och muskot. Häll såsen över köttet. Strö resten av mandeln över
couscousen. Gratinera i 225° varm ugn i 10-15 minuter. Dekorera gärna
med lite hackad paprika. |