Kasslergratäng med couscous (4 port)

Dekor
4 portioner couscous
100 g färskost, naturell
50 g mandelspån
400 g kassler
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
2 msk margarin
salt, peppar
2 msk hackad persilja
1 msk söt senap
Gratängsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1½ dl creme fraiche
1½ dl riven lagrad ost
salt, peppar
2 krm muskotnöt

Tillaga couscous enligt förpackningen. Rör ner färskost och 2/3 av mandeln. Skär kasslern i tunna skivor så att man kan rulla dom. Skiva champinjonerna och finhacka löken. Stek svamp och lök i matfettet, Låt spadet som bildas koka ihop. Slata och peppra. Rör ner persiljan och senapen.

Smörj en eldfast form. Lägg couscousblandningen i formen längs ena sidan. Rulla kasslerskivorna löst så att de bildar en liten strut. Ställ rullarna på höjden (så gott det går). De ska stå ganska tätt. Fyll strutarna med svampröran.

Gör gratängsåsen genom att smälta matfettet i en kastrull. Tillsätt mjöl och späd med mjölk och creme fraiche. Småkoka under omrörning cirka 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt, peppar och muskot. Häll såsen över köttet. Strö resten av mandeln över couscousen. Gratinera i 225° varm ugn i 10-15 minuter. Dekorera gärna med lite hackad paprika.