Höstgryta (4 port)

Dekor
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g kantareller
1 dl vitt vin (eller buljong)
2 dl sky
2 tsk soja
2 dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl
6 soltorkade tomater
100 g salami

Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet och skölj ur pannan med vatten och spara skyn. Stek vitlök och svamp. Salta och peppra. Lägg tillbaka köttet. Häll över vin, sky, soja och grädde och låt koka upp. Blanda mjöl med lite kallt vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda cirka 3 minuter. Skär tomaterna och salamin i strimlor och lägg ner i grytan. Servera med ris och tomatsallad.