Honungsmarinerad fläsfilé (6 port)

Dekor
1 st fläskfilé, (ca 500 g)
2 krm svartpeppar
1 msk olja
Smör
1 msk rosmarin, gärna hackad färsk
Marinad
rivet skal av 1/2 citron
2 msk pressad citronsaft
1 st vitlöksklyftor, pressad
1 msk honung
2 tsk salt

Värm ugnen till 125°. Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen. Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek 30-35 min till innertemp 67°.

Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen. Marinera det 1-2 dygn i kylen. Köttet ska ätas kallt i skivor.

Servera med citrondressing i någon form: t.ex.
2 dl creme friche smaksatt med rivet skal av ½ citron och 1 msk citronsaft

eller

Citron- och permesansås:
4 dl creme fraich
100 g finriven permesan
rivet skal av en citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk flytande honumg
salt, peppar