Honungskyckling med sesampotatis (4 port)

Dekor
4 kycklingfiléer
4 bakpotatisar
½ dl honung
½ dl pressad citronsaft
1 förpackning Tomat/Basilika dipmix (finns oftast vid chipsen i affären)
smör till stekning
olja
sesamfrön
3 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
flingsalt och peppar

Blanda dipmixen med crème fraiche och ställ in i kylen så den får mogna.

Krydda filéerna och bryn väl runtom. Skrubba potatisarna och skär i grova skivor. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna. Ringla olja över potatisen och blanda så att alla ytor blir oljetäckta. Lägg på bakpappersklädd plåt och strö över sesamfrön och flingsalt. Blanda honung och citronsaft. Lägg kycklingen vid sidan om potatisen och pensla rikligt på filéerna. Stek allt i 200º  cirka 10. Pensla ytterligare en gång med honungen. Sätt in i ugnen ytterligare 15-20 minuter tills kyckling och potatis är klara.

Servera med sås och en sallad.