Viktors heta biffpanna (4 port)

Dekor
600 g benfritt nötkött
2 gula lökar
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 msk matolja
½-1 msk chilipeppar
1 burk passerade tomater
½ köttbuljongtärning
3 pressade vitlöksklyftor
½-1 tsk salt
½-1 tsk chilipulver
2 krm svartpeppar
1 dl jordnötter

Grytan blir godast om man lagar till den dagen innan.

Skör köttet i bitar. Skär lökarna i klyftor och paprikorna i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått fin färg. Blanda ner lök, paprika, tomater, chilipeppar, buljongtärning, vitlök, salt och kryddor. Låt småkoka under lock cirka 45 minuter. Blanda ned jordnötterna och smaka av. Servera rykande varm tillsammans med ris eller potatis.

Tänk på att chilipeppar har stark smak, så prova dig fram till rätt mängd.

Har fått receptet av Isabel "Bella" Brattkull